Øjenvipper har flere funktioner end blot, at fremhæve dine øjne og bruges til mascara. Øjenvipper beskytter dine øjne mod udefrakommende snavs, så du ikke får infektioner eller skader i øjnene. Øjenvipper har en helt normal cyklus ligesom alt andet hår på kroppen. De vokser og falder ud og erstattes med nye. En cyklus varer ca. 6-10 uger. Det er helt normalt at fælde 1-4 vipper om dagen, oplever du, at fælde flere vipper, kan det skyldes en underliggende sygdom eller underernæring.
Der er flere grunde til, at du kan opleve, at tabe flere vipper end normalt. De hyppigste er følgende.

Grunde til, at du taber dine vipper

Irritation fra kosmetik og beauty produkter:
-Undgå, at lade øjenmakeup sidde for længe og sov aldrig med mascara. Fjern din make up hver aften med en skånsom øjenmakeup fjerner.
-Undgå vippebukker og anvend den aldrig efter du har påført mascara, da vipperne ellers nemt kan knække samtidig med du slider meget på de fine hår.

Blefaritis – Betændelse i øjenlågsranden:
Blefaritis er en inflammation i øjenlågsranden. Som giver kløe og rødme af øjenlågene. Dette sker når olie kirtlerne tilstoppes nede ved roden af dine øjenvipper og kan forårsage kronisk betændelse og irritation af folliklerne som resultere i, at du taber dine vipper mere end normalt. Årsagen til tilstanden er ukendt, men det kan skyldes, at man ikke får rengjort øjenområdet ordentligt efter brug af make-up.

Dårlig eller manglende ernæring:
En korrekt ernæring er vigtig for din krop, så der er næring til dine hår og udvoksning af dem. Er du underernæret eller lever af en ensformigt kost. Vil kroppen koncentrerer sig om de vigtigste vitale dele af kroppen og dette kan resulterer i hårtab på hele kroppen. Så en god ernæring og masse af vand vil resulterer i flottere og sundere vipper.

Stresstilstand:
Mange i dag har oplevet langvarig stress. En stresstilstand kan resulterer i, at du vil tabe hår, da kroppen er i en tilstand hvor den koncentrerer sig om de vigtigste dele af kroppen. Stress påvirker samtidig din hormonbalance især det mandlige hormon androgen som er essentiel ved hårvækst. Ubalancen kan derfor medfører tab af hår både på hovedet men også vipper og bryn. Men særligt dit hovedhår.

God hygiejnerutiner medfører sunde vipper.

For at opretholde en god hygiejnerutine omkring dine øjenomgivelser, skal du dagligt vaske med en mild sæbe beregnet til ansigtet. Det er ikke nødvendigt, at smører noget på dine vipper, da der her sidder kirtler som smører vipperne og giver dem fugt. Men bruger du mascara, eyelashes/vippe extensions eller lash lift anbefaler jeg, at du bruger en conditioner hver dag for ekstra pleje. For ligesom dit hår skal have en hårkur en gang imellem, skal dine vipper også plejes for ikke, at udtørrer som igen medfører flere tab af dine vipper. Du kan købe Sanzi vippe conditioner på shoppen.

Conditioner serum

Opnå længere vipper med vippeserum

Føler du, at du har korte vipper, kan du med fordel anvende en vippe serum til forlængelse af dine vipper. En vippeserum går ind og sætter hårvæksten i gang og stimulerer rødderne til vækst. Efter 6-16 uger vil du se en markant forskel på dine vipper, de vil være længere, fyldigere og stærkere. Du kan købe Sanzi vippeserum på shoppen.

sanzi Vippeserum

Lash lift – En effektiv behandling med et fantastisk resultat

Mange har vipper der vender nedad og derfor syner de ikke af meget. Men med et lash lift, som er et semi-permanent vippebuk, kan du få dine vipper til at syne længere og mere voluminøse, ved at bukke dem opad. Det er en fantastisk behandling der kræver så lidt men giver et fantastisk resultat i 6-8 uger. Læs mere om lash lift.

Indkøbskurv
Scroll to Top