Gode råd til et flot, langt og sundt hår

gode råd sundt hår

I dag bruger vi adskillige kemikalier og udefrakommende skadelige faktorer på og i vores hår. Meget få kan sige, at de ikke benytter en af efterfølgende i deres hår, f.eks. hårfarvning, hårblegning, hår produkter, glattejern, krølle jern osv..
Hver gang vi udsætter vores hår for skadelige faktorer bliver det mere og mere porøst, mat og vi oplever spaltede spidser.
Vi kender nok alle den med, at vi helst ikke vil til frisør fordi de ofte klipper meget mere af end vi selv synes er nødvendigt. Men det er der ofte en grund til. For frisøren klipper alt det spaltede hår af, så dit eget kan gro sig længere. Render du rundt med spaltede spidser vil dit hår nemlig knække og dermed blive kortere. Så få klippet dine spidser jævnligt, gerne hver 3. måned og ellers læs de nedenstående gode råd jeg har fundet til jer.

Råd 1: Vask dit hår 1-2 gange om ugen.

Mange af mine kunder har svært ved, at kun vaske hår 1-2 gange om ugen fordi det fedter. Men det er her du skal tage en ”kold tyrker” Du skal nemlig vænne dit hår til ikke, at blive vasket så ofte. Hver gang du vasker hår, fjerner du samtidig det talg der sidder i hovedbunden. Når det er vasket væk, begynder en ny produktion for, at beskytte din hovedbund fra, at tørre ud. Når du vasker dette væk hver dag, vil din hovedbund begynde, at overproducerer talg og dermed give fedtet hovedbund og hår.  Ved at vaske hår 1-2 gange om ugen er talg produktionen i balance og du vil ikke opleve dit hår fedter så meget længere.

Desuden er vand med til, at udtørre dit hår. Når der kommer vand på dit hår, svulmer det op indefra og vil presse skællagene udad. Når der sker igen og igen, vil dit hår kruse, have tendens til, at filtre og spalte. Så drik en masse vand i stedet for, at vaske dit hår hver dag. Brug evt. tørshampoo som er et fantastisk produkt.

Råd 2:  Anvend før-shampoo

De dage hvor du vælger at vaske hår, kan du med fordel komme shampoo i tørt hår og derefter vaske det som sædvanligt. Dette anbefaler jeg dog ikke til fint hår. Når du kommer shampoo i tørt hår inden hårvask, vil shampooen gå ind og forsegle dit hår, ved at lægge skællagene ned så vandet ”skader” det mindre. Prøv det, det virker! Du kan både bruge en almindelig shampoo men også købe en der er beregnet til formålet.

Råd 3: Anvend den rigtige shampoo

I mange hår har det nærmest været forbudt, at bruge shampoo med sulfater, da man tænkte det var med til, at udtørre håret. Men der er lavet så mange undersøgelser som viser, at det ikke gør den store forskel for dig. Så køb bare en shampoo med sulfat. Alle shampooer har midler der renser for olie. Vask evt. dit hår 2 gange i shampoo når du har hårvaske dag.

Råd 4: Brug din conditioner/balsam korrekt

Conditioner også kaldet balsam giver ofte dit hår et blødt og glansfuldt look, men conditioner beskytter også dit hår når du anvender føntørrer og fladjern. Dette er fordi det coater dit hår og derfor skal du også altid afslutte enhver hårvask med conditioner. Lad det sidde i, i 5 minutter og vask det ud med koldt vand, koldt vand gør, at der stadig vil sidde conditioner på håret og derved være med til, at beskytte dit hår. I mellem hårvaske kan du med fordel anvende en leave in conditioner. Du kan købe leave in conditioner spray på webshoppen.

Råd 5: Bruger du din heat protector spray korrekt?

Varme er det værste du kan udsætte dit hår for. Så når du anvender glattejern eller føntørrer så brug en heat protector spray som kan beskytte ved høj varme. Det står som regel på flasken.  Tag små totter af hår og spray på hele totten fra rod til spids. Sprayen skal i hele håret ellers har det ingen effekt. Red det igennem med en kam eller børste for, at fordele det i hele håret og ellers flad eller tør løs. Men hold dette til et minimum hvis du ønsker et sundt og langt hår.

Råd 6: Sæt dit hår op

Vidste du, at dit normale sengetøj af bomuld trækker fugt ud af dit hår? Måske ikke, men det gør det. Brug i stedet silke eller satin på din hovedpude og du vil opleve en stor forskel om morgenen. Sæt det også i en løs hestehale eller endnu bedre en fletning, så mindst muligt sengetøj kommer i nærheden af dit hår og trækker fugt ud. Desuden vil dit hår også være mere glat og nemmere, at frisere om morgenen hvis det har været sat op end når du sover med løst hår og vågner med troldehår!.

Råd 7:  Rens din hovedbund

1 gange om ugen burde du rense din hovedbund. Dette gøres ikke med almindelig shampoo, men en skælshampoo kan gøre tricket, da de er lavet til, at rense hovedbunden for skæl.  Når du holder din hovedbund og dine hårsække rene, forhindrer du blokering og inflammation som på længere sigt kan medfører et tyndt hår.

Råd 9: Brug af glansspray og serum

Glansspray og serum er en midlertidig løsning, det sætter sig ofte på hårstråene men vaskes af ved hårvask igen. Men som et her og nu tilskud til dit ellers så tørre og kedelige hår, kan du sagtens anvende en glansspray eller serum som ligger skællagene ned på håret, så det ikke har så nemt ved at filtrer og kruse.

Råd 10: Brug en god hårbørste.

Børste med vildsvinehår er ideelle til, at opnå et flot og glansfuldt hår. Vildsvinehår har nemlig en lang række fordele, da den trækker det naturlige fedt fra hårbunden ud i dine længder og gør det mere glansfuldt og hovedbunden bliver mindre fedtet. Du kan købe en børste med vildsvinehår på shoppen. Børsten du finder på shoppen har både vildsvinehår og nylonpigge som er effektivt til et langt hår. 

Mange af de råd her gælder også for hair extensions. Ellers kan du læse en udførlig guide om pleje af extensions. 

0
    0
    Din indkøbskurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen
    Scroll til toppen